HiTop elektroterapija

Uporabjamo HiTop terapijo (visokotonska terapija), ki neposredno učinkuje na celično izmenjavo snovi. Hitop terapija uporablja stimulativni princip (SimulFAM x) ter hkrati nestimulativni princip (SimulFAm i). Razpon uporabljenih frekvenc je med 4096 in 32768 Hz. Rezultat visokotonske HiTop terapije je izboljšanje procesov metabolizma, čiščenje telesa in lajšanje bolečine. Med HiTop terapijo se poveča število in volumen mitohondrijev. Glavni namen HiTop terapije je vnos energije v telo in izboljševanje celičnega metabolizma.

 

HiTop terapijo uporabljamo za: artroza kolka, artroza kolena, diskus hernija, bolečine v križu, teniški komolec, skakalno koleno, po operaciji ACL, po totalalni rekonstrukciji ACL, sindrom karpalnega kanala, zdravljenje edema, zdravljenje izgorelosti, zvin gležnja, artroza zapestja, artritis komolca, artritis kolena, artritis zapestja, artritis gležnja, sindrom zamrznjene rame, SLAP lezijo, utesnistveni sindrom ramena in kolka ter druge kronične bolečine.

 

HiTop terapijo danes uporabljamo tudi pri zdravljenju simptomov po prebolelem COVID-19 saj dokazano pospešuje regeneracijo prizadete pljučne funkcije.

 

Uporabljamo terapijo z visoko energijskim terapevtskim laserjem, ki omogoča natančno prilagajanje protokolov glede na stanje poškodbe pacienta. Laser nam omogoča apliakcijo različnih razponov moči in je s tem primeren za široko paleto post operativnih stanj, tendiopatij oz. tendinitisov. Summus laser omogoča 1300 faznih protokolov zdravljenja razvitih s strani strokovnjakov medicine in patofiziologije.

 

Naši pacienti izbolšjanje bolečega stanja opazijo že po 1 ali 2 terapijah z visoko energijskim terapevtskim laserjem summus, za dokončno zdravljenje v kombinaciji s terapevtsko vadbo je pogosto potrebnih med 5 in 10 terapij. V kolikor gre za kronične bolečine kombiniramo terapijo summus laser z kineziološko terapijo v obdobju treh mesecev.

Uporaba terapevtskega laserja je v sodobni fizioterapiji dobro uveljavljena metoda zdravljenja kroničnih ter travmatskih stanj v akutni fazi. Nova generacija summus laserja, ki ga uporabljamo nam omogoča tudi učinkovito zdravljenje poškodb mišične funkcije, kot je nateg ali natrganina mišice.
 

S terapevtskim laserjem dosežemo biostimulativni učinek, kar pomeni, da izboljšamo samozdravilne procese v telesu lokalno na mestu poškodbe. Terapija z laserjem ni invazivna, običajno pacient ob aplikaciji sonde z laserskim žarkum začuti toplejši občutek na bolečem mestu, ki je obsevan. Večja jakost laserja nam omogoča pospeševanje celjenja mikropoškodb na celičnem nivoju.

Najnovejši prispevki

11062b_fd5c21cdc57f4b19b00f8ec0988396fe_
ostalestoritve.png

Anže

S kineziologom pri MedicoFitu vadim nekje od začetka leta 2020. Super sva se ujela in dobro napredujeva. Definitivno bi ga svetoval vsem, ki se v fitnesu sami ne znajdete najbolje in potrebujete nekoga, ki vam narekuje tempo. Pri MedicoFitu mi je najbolj všeč raznolikost vaj, sproščenost na treningu, intenzivnost in pripravljenost prisluhniti ter svetovati. 1:1 vadbo toplo priporočam!

Uspeh zagotovljen.

Kaj pravijo naše stranke