Vakumska terapija

Vakumska terapija je neinvazivna tehnika manualne fizioterapije, ki deluje po  principu visokega in nizkega podtlaka. Z vakumom povzročimo raztezanje kožne in podkožnega  tkiva in s tem premike v vseh spremnih struktur kot sta povrhnja plast mišičnega in vezivnega tkiva. Z vakumom omogočimo večjo lokalno dostopnost kisika in povišano metabolno stanje predela aplikacije vakumske terapije.

Zakaj vakuumska terapija?

 

Z vakumsko terapijo spodbujamo periferno živčevje in pospešujemo krvni pretok v predelih, kjer prihaja do slabše cirkulacije. Pogost problem, ki povzroča bolečine so adhezirana oz. zlepljenja tkiva, ki povzročajo ''vozle'' v mehkih tkivih, vakumska terapija je pri sproščanju bolečine, ki je posledica lokalnih adhezij visoko učinkovita. Z raztezanjem kožnega in podkožnega tkiva stimuliramo mišice, mišične ovojnice in fascialno tkivo, kar vodi do sprostitve adhezij in boljše fluidnosti tkiva, kar se kaže  v manjši stopnji bolečine.

 

Z vakumsko terapijo pozitivno vplivamo na prečiščevanje medceličnega matriksa. Raztezanje tkiva, ki ga povzročimo z vakumom poveča dostopnost hranil in kisika na apliciranem predelu. Vakumska terapija pozitivno vpliva na zmanjšanje mišične napetosti, povečanje lokalnega limfnega pretoka, pospešeno lokalno odstranjevanje toksionov ter zmanjšanje prekomerne vsebnosti vode v koži in podkožju.

Vakuumska terapija - učinki

 

Učinki vakumske terapije niso trajni, zato jo uporabljamo zgolj kot spremno terapevtsko metodo v okviru zdravljenja bolečin in poškodb, kjer morata za trajno dosego zdravega mišično-skeletnega sistema primarno vlogo rehabilitacije imeti specialno usmerjena vadba in instrumentalna fizioterapija.

Najnovejši prispevki

11062b_fd5c21cdc57f4b19b00f8ec0988396fe_
ostalestoritve.png

Anže

S kineziologom pri MedicoFitu vadim nekje od začetka leta 2020. Super sva se ujela in dobro napredujeva. Definitivno bi ga svetoval vsem, ki se v fitnesu sami ne znajdete najbolje in potrebujete nekoga, ki vam narekuje tempo. Pri MedicoFitu mi je najbolj všeč raznolikost vaj, sproščenost na treningu, intenzivnost in pripravljenost prisluhniti ter svetovati. 1:1 vadbo toplo priporočam!

Uspeh zagotovljen.

Kaj pravijo naše stranke