Fizioterapija Medicofit

Zdravljenje poškodb in bolečin

  • Verjamemo v individualen pristop k vsaki poškodbi, ki jo obravnavajo naši fizioterapevti in kineziologi. Sodobno tehnologijo in številne uspešne prakse dela združujemo v individualen koncept rehabilitacije vaših poškodb.

  • Naša multidisciplinarna ekipa vam omogoča, da poiščete najboljše rešitve za široko paleto poškodb in bolečin vaših sklepov, mišic, ligamentov in tetiv.

poskodbe01.png
poskoba03.png
 

Vadbeni del fizioterapije je ključen za dolgoročno rešitev vaše poškodbe, zato je naša ekipa osredotočena na povečanje moči, izboljšanje kakovosti mišic in optimizacijo vaših gibalnih vzorcev.

Zakaj fizioterapija?

 

 

Z individualno fizioterapijo izboljšujemo kakovost sklepov, mišic in vezi.  Fizioterapevti klinike Medicofit smo strokovnjaki za gibanje in diagnosticiranje vzrokov poškodb ter bolečin. Izbiramo specialne vaje prilagojene diagnozi vsakega posameznika. Sodobna fizioterapija se premika v smeri čim bolj zgodnje aktivne rehabilitacije v okviru katere je cilj pacientu povrniti polno funkcijo in ne zgolj zmanjšati bolečine. 

Fizioterapija skrbi za ljudi, ki želijo postati bolj zdravi in gibalno aktivni, hkrati pa se zavedajo, da je izvajanje vaj s pravilno tehniko ključno za dobro dolgoročno zdravje. V kliniki Medicofit smo specialisti za aktivno rehabilitacijo poškodb. Pri nas želimo, da s fizioterapijo pacientom povrnem polno gibalno funkcijo. Pomemben problem fizioterapije v okviru javnega zdravstva je podaljšano čakanje in pasiven pristop k rehabilitaciji, ki povzroča zapoznel razvoj funkcije in pogosto pacientu pušča trajne omejitve in posledice. 

 

V preteklosti je fizioterapija delovala predvsem na načelu generičnih protokolov, ki so bili predpisani posameznemu tipu poškodb in bolečinskih stanj, izpuščala pa je najpomembnejše in sicer individualne karakateristike telesnega tipa in poškodbe pacienta. Fizioterapija je pri zdravljenju poškodb učinkovita, kadar protokole načrtuje individualno ločeno za vsakega pacienta. Pri načrtovnanju protokolov zdravljenja mora biti v središču pacient, pomembno je, da fizioterapevt upošteva mehanizem nastanka poškodbe, stopnjo fizične pripravljenosti pacienta, specifike že opravljenega operativnega ali ne operativnega zdravljenja ter psihofizične omejitve pacienta.

Kako fizioterapija poteka pri nas?

 

Fizioterapevti klinike Medicofit izvedemo natančen pregled vsakega pacienta, ki traja skupno 60 minut in vključuje tako eksaktno interpretacijo zdravstvenih izvidov  kot segmentalno testiranje gibalne funkcije. Sodobno fizioterapijo zanimajo vzroki zakaj je prišlo do poškodbe in kako ponovitev poškodbe preprečimo. Pogosto je vzrok poškodbe slabša mišično-sklepna funkcija zato je pomembno, da le to izboljšamo s tehnično pravilnim izvajanjem vaj. 

 

 

Sodobna fizioterapija se individualno prilagaja pacientu vsako izvedeno terapijo in je usmerjena v zgodnjo aktivno rehabilitacijo z izvajanjem vaj, ki izboljšujejo mišično-sklepno funkcijo pacienta ter njegovo splošno fizično pripravljenost.

 
11062b_fd5c21cdc57f4b19b00f8ec0988396fe_
Strokovnjjaki01.jpg

Jure

Pri MedicoFitu prisluhnejo vsem željam, težavam in ciljem in temu primerno sestavijo program osebne vadbe. Ni pomembno ali si začetnik, stari maček ali po spletu okoliščin po nekaj letih želiš nazaj v šport. Vadba je prilagojena posamezniku in izvedena v dobrem vzdušju s strokovnim pristopom. Z rednimi meritvami lahko spremljam svoj napredek in treningi mi popestrijo dan! Kineziologi in fizioterapevti s kakšno šalo ublažijo muke ob dvigovanju težkih uteži in motivirajo, ko je najtežje vztrajati. Tudi karakterno so super ekipa. Na začetku, ko si daleč od svojega cilja, zagotovijo, da boš vztrajal vse do zmage.

Kaj pravijo naše stranke